Lokalizace pro Adobe Lightroom Classic 12.5 je dostupná pro platformu Mac OS

Zdravím všechny přátele a uživatele Adobe Lightroom Classic. Po delší době jsem se vrátil k projektu lokalizace tohoto programu a od 8.10. je zde na webu k dispozici ke stažení čeština pro verzi 12.5.

Doufám, že bude fungovat dobře, ale je možné, že některé překlepy nebo chyby sjsem přehlédl. Kdyžtak mi, prosím, napiště, co bych měl změnit.

Nemám vývojářský status, takže je instalační program nepodepsaný. To způsobuje, že ve standardním nastavení hlásí operační systém, že program není možné spustit.

Nejjednodušší způsob, jak problém odstranit je použít pravé tlačítko myši (nebo Control + myš) a použít funkci Open With (Otevřít jako) a vybrat výchozí volbu Installer. Poté vám operační systém umožní instalátor otevřít. Instalátor nedělá žádné nebezpečné zásahy, fakticky pouze umístí další textové soubory do Adobe Lightroom. Ale možná to bude po vás vyžadovat nějaká další povolení. Dle mého nejlepšího úsudku by po vás program neměl chtít nic rizikového. Pokud by měl někdo zkušenější nějaký dobrý nápad, jak udělat instalaci jednodušěí, aniž bych musel platit 100 dolarů ročně Applu, dejte mi, prosím, vědět.

5 thoughts on “Lokalizace pro Adobe Lightroom Classic 12.5 je dostupná pro platformu Mac OS

  1. Vážený pane, moc a moc děkuji. Vaše aktualizace proběhla tak jak jste popsal. Jsem moc rád-77 let a chabé znalosti anglického jazyka . LR mám od krabicové verze. Ještě jednou děkuji. Miroslav Pilát.Pilát předseda fotoklubu DK Kroměříž.

    • Já vím, že to trvalo hrozně dlouho, ale doufám, že bude sloužit dobře. Přeji mnoho krásných fotek 🙂

  2. Dobrý večer, pane Metličko,

    super, jedéééé a zatím jsem žádný překlep nenašel, né že bych ho hledal, ale při běžné práci jsem si ničeho nevšiml, prostě jako vždy pecka.

    Ještě jednou moc děkuji, s přáním příjemného a ničím nerušeného večera

    *Jiří ZACH * 603 871 763 / jirizach@gmail.com

    ne 8. 10. 2023 v 16:54 odesílatel Blog Michala Metličky o technologiích,

  3. Právě jsem se pokusil odpovědět na Váš mail s návodem jak instalovat aktuální češtinu pro LR pod MacOS (používám MacBook Air M1 a instalace se mi nezdařila).
    Okamžitě po odeslání emailu mi přišlo toto od :
    Howdy!
    We ran into a problem with your recent comment reply by email. Specifically, we weren’t able to find your comment in the email.
    We’ll do our best to get this fixed up. In the meantime, you may want to comment directly on the post: ….

    Není mi z toho jasné, zda se můj email dostal až k vám, nebo zda „zůstal viset“ někde u WordPress. Mám Vám poslat popis mého problému + screenshot ještě jednou?

    S pozdravem

    Ota Seyček

    • Asi zůstal nekde visert. Pošlete mi to, prosím, rovnou do mailu. Alu mám potvrzení od několika lidí, že nainstalovali v pořádku.

      Michal M.

      po 9. 10. 2023 v 13:34 odesílatel Blog Michala Metličky o technologiích,

Napsat komentář