České prostředí pro Lightroom Classic v 13 je k dispozici ke stažení

Aktualizace 3 (25.11.2023): Vypublikoval jsem nové verze lokalizace, které všechny nahlášené chyby předchozí verze. Nově jsou instalátory umístěny na jiném úložišti, protože Google Drive, který jsem používal dřív, přestává dovolovat sdílení exe souboru.

Aktualizace 2 (13.10. 16:30): Chyby jsem opravil a vygeneroval nové instalační programy. Aktualizoval jsem odkazy na webu, takže můžete opět začít stahovat. Doufám, že tam už moc chyb nebude.

Aktualizace (13:10. 15:00): Byl jsem upozorněn na některé chyby, které jsem udělal při překladu, pracuji teď na opravě, ale bude to pravděpodobně tak hodinu trvat. Prosím, počkejte, s instalací, než dokončím opravy.

Dnes jsem dokončil překlad Lightroom Classic verze 13 a připravil příslušné instalační programy, které si můžete stáhnout v sekci download.

Verze pro Mac se instaluje stejným instalačním programem jako to fungovalo doposud. Vzhledem k tomu, že nemám vývojářský certifikát, musíte si povolit instalaci z neznámého zdroje.

Verze pro Windows je připravena ve dvou variantách. Jako automatický instalátor fungující stejně jako u předchozích verzí. Opět vzhledem k tomu, že nemám vývojářský status, není instalační program podepsán, takže budete možná muset snížit úroveň zavezpečení vašeh operačního systému, aby instalace proběhla v pořádku (já jsem musel před instalací dočasně vypnout Windows Defender).

Pokud byste měli problém s Windows instalací, připravil jsem nově alternativní postup, při kterém můžete nainstalovat příslušné překlady do Lightroomu ručně.
Tyto instalace jsou k dispozici ve dvou variantách:

  1. Varianta: Přidáte do Lightroom nový jazyk češtinu. Při dodržení postupu v přiloženém návodu k instalaci dosáhnete stejného stavu, jako byste spustili instalační program.
  2. Varianta: Při tomto postupu nahradíte norskou lokalizaci českým překladem. Pro přepnutí na české prostředí pak stačí zvolit v předvolbách norštinu a restartovat Lightroom. Je to podle mě docela zajímavá alternativa, pokud chcete často přepínat mezi různými jazyky, případně pokud máte defaultní jazyk Windows nastavený na jiný jazyk než je čeština nebo slovenština.

Doufám, že vše bude fungovat, jak má. Napište, pokud byste měli nějaké potíže.

19 thoughts on “České prostředí pro Lightroom Classic v 13 je k dispozici ke stažení

  1. Ďakujem pekne. Dobrá práca, všetko ok na prvý raz. Sťahovanie aj inštalacia bez problemov. Ešte raz vďaka za Váš čas

  2. Dobrý den, pane Metličko,

    jako vždy perfektní práce, stažení bez problémů, instalace na tři kliky a vše běží jak má.

    Děkuji moc za vaši práci, které nevím jestli je patřičně ohodnocena :o)

    S přáním příjemného dne
    J.Zach

  3. V okně Vyvolávání, když se vytváří Maska, tak čeština roztahuje pravý sloupec a hodnoty napravo jsou mimo obrazovku.

    • Díky za upozornění. Teď jsem to u sebe opravil a v další verzi instalace to bude opravené. Počkám ještě pár dní jestli se neobjeví víc chyb. Kdyby to dělalo moc problémů, tak napiště a já vám pošlu, jak udělat změnu ručně.

      • Můžu tedy poprosit o tu změnu?
        Děkuji.

  4. Je možné, že zde vidím jen prvních 8 komentářů?
    Nedávno jsem přidal dalším, ale nikde tu není.

    • Nevím. Já jich vidím 12, včetně vašeho předchozího komentáře. Odpovídal jsem na něj, že mám chybu už opravenou, ale čekal jsem, jestli se neobjeví něco dalšího, než začnu předělávat všechny instalátory.

      • Tu vidím také. Ale pak jsem psal další dvě, včetně odpovědi na jiný komentář, ale nikde se nezobrazily.

  5. Můžu tedy poprosit o tu změnu?
    Děkuji.
    Jinak tenhle komentář se mi podařilo vložit až na poněkolikáté. Po odeslání se nikde nezobrazil a pak mi to hlásilo, že stejný komentář už jsem napsal a nic se neodeslalo.

  6. Když jsem původně exportoval fotku, tak se do historie zapsalo:

    Exportovat – Pevný disk

    Teď se tam ukládá:

    Exportovat – ^1 – Pevný disk

Napsat komentář