Photoshop Lightroom 2.1 RC a české prostředí

Zítra budeme pracovat na otestování a aktualizaci českého prostředí pro Photoshop Lightroom 2.1. Měl jsem možnost jej vyzkoušet na Macu i Windows a za jistých okolností můžete začít používat české prostředí již dnes:

Na Macu můžete použít dostuné české prostředí s výjimkou modulu Web-lrmodule, který musíme nově upravit. Vše bude fungovat korektně, pouze modul Web zůstane částečně v angličtině.

Na Windows bych opět raději nepoužíval webengines moduly z lokalizace (nekopírujte nic ze složky shared), ale samotnou češtinu klidně použít můžete. Je možné, že webengines moduly budou fungovat bez nutnosti aktualizace, ale nemáme to vyzkoušeno a dnes se k tomu již nedostanu.

Přeji všem příjemné zkoušení – první experimenty s Lightroom 2.1 vypadají velmi pozitivně a několik nepříjemných chyb, na které jsme naráželi, je pryč.

Aktualizováno 22.9. v 20:15

Dnes jsme celý den (říkám jsme, ale pracoval na to hlavně Martin Musil) testovali české prostředí Lightroom ve vztahu k nové verzi 2.1. V textovém překladu se nic nezměnilo, takže můžeme bez problému použít současný překlad. Nastaly ale drobné změny ve webovém modulu na Macu, takže jej zítra budeme předělávat. Na Windows budeme ještě testy dokončovat ráno, takže můžete zde očekávat nové informace.

14.10. – Všem se velice omlouvám za nepřesné informace. České prostředí stále není dokončené a čekáme až na release LR 2.1 V komentářích ale popisuji, že můžete bez problmů pracovat s českém prostředím 2.0, pokud nepoužijete modul Web-lrmodule na Macu.

6 thoughts on “Photoshop Lightroom 2.1 RC a české prostředí

  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem si novou verzi Lightroomu, ale stale se setkavam s velmi nizkym vykonem pri pouziti stetce. Po par chvilich se velmi zpomaly az zacne trhat a nasledne se temer zastavi. Mam 2GB RAM, Core2Duo 2GHz a XP. A pokud by jste mi jeste mohl poradit, kdyz treba stetcem „kreslim“expozici, vidim pouze cervenou vypln pod stetcem a az potrvdim upravy, se mi vykresli zmena expozice. Podobne i u jinych nastavenich. Nevim jak to prehodit, nebo opravit. A take v modulu tisk nevidim fotky v nadhledu, a to uz od verze 1. (canon 4300). Dekuji za pripadne odpovedi.

  2. Dobrý den,

    já jsem s rychlostí zatím problémy neměl, ale máme to mezi reportovanými chybami, na kterých se pracuje.
    Já jsem se osobně s tím problémem zatím nesetkal, ale pracuji na Macu.

    To zobrazení masky je divné. Standardně by to mělo fungovat, že malujete štětcem přímo do fotografie a červené zobrazení masky se objeví pouze, pokud podržíte kurzor chvíli nad kolečkem, kterým se ovládá parametr masky.

    Problém v modulu tisk jsem měl mslím ve verzi 1.3, kdyý jsem nainstaloval Epson R800. Pomohlo přeinstalovat LR.
    Pokud by to nepomohlo – zkuste dát pryč české prostředí (pokud ho používáte). Chtěl bych mít jistotu, že jsme tam nezanesli nějakou chybu.

    Michal M.

  3. Jeste jednou dobry den. Preinstaloval jsem cely windows a ciste naistaloval Lightroom verze 2.1 RC a vyse popasne problemy pominuly. Samotna reinstalace nepomohla. Chyba asi byla nekde v systému nebo se neodstarnila pri odinstalaci. Dekuji tedy za odpoved a take za cestinu, ktera je udelana velmi profesionalne.
    S pozdravem Petr

  4. Omlouvám se, ale samostatně jsme ji neudělali – vývojáři v Techsoftu nestíhají dodělat příslušné úpravy. Podle mých zkušeností není problém použít české prostředí pro Windows – na Macu stále není dokončený výše zmíněný web modul.

    Michal M.

Napsat komentář