Adobe Acrobat 9 česká a slovenská verze se začíná prodávat

Tak je to tady. Dva měsíce po uvedení anglické verze Adobe Acrobatu 9 přichází do prodeje i v české a slovenské podobě. Je to pro nás přelomový produkt a to z několika důvodů:

Adobe se rozhodlo zařadit středo a východoevropské jazyky včetně češtiny a slovenštiny do stejné skupiny jazyků, v níž je třeba němčina, franzouzština nebo holandština. To znamená, že lokalizace se dělá stejnými procesy a se stejnámi kontrolními mechanismy jako západoevropské jazyky. Díky tomu by se nemělo v žádném případě stát, že při lokalizaci bude zanesena do programu dodatečná chyba – což se nám bohužel párkrát dříve stalo. Také by se měla zlepšit kvalita překladu. Dále budou daeko rychleji dostupné updaty (většinou v ten samý den jako u anglických verzí) a hlavně již při vývoji produktu a nových funkcí bude brán mnohem větší zřetel na potřeby našich jazyků.

Lokalizace se podařila ve velmi krátkém termínu a máme díky tomu odzkoušené procesy pro přicházející CS4.

Nově jsme rozšířili funkci TouchUp a v Acrobatu můžete nyní editovat text v češtině, slovenštině nebo třeba ruštině. Najednou bude možné dělat korektury na poslední chvíli, aniž byste se museli vracet do zdrojového programu a nově generovat PDF soubor.

Novinek je v této verzi strašně moc a v tomto článku o nich psát nebudu. Ale pokusím se v následujících dnech udělat sérii článků, která bude popisovat jednotlivé funkce a jejich využití. Rád bych ukázal šíři využití Acrobatu v nejrůznějších každodenních činnostech. Jiak se zatím můžete podívat na české stránky Adobe, kde jsme připravili několik flashových prezetnací popisujících hlavní novinky.

Na závěr upozornění k Adobe Readeru 9. Česká a slovenská verze budou k dispozici ke stažení až po 20. září. S publikováním na webu Adobe souvisí ještě další testovací procesy, které se teprve v těchto dnch dokončují. Jakmile budou hotovy, dám vědět.

4 thoughts on “Adobe Acrobat 9 česká a slovenská verze se začíná prodávat

  1. Dobrý den,
    pracuje se na české lokalizaci Acrobat.com? Kdy by mohla být tato služba v českém jazyce dostupná?
    Petr

  2. V tuto chvíli řešíme spíš technologickou podporu – hlavně podporu Buzzword pro naše znakové sady.
    O lokalizaci dlouhodobě usilujeme, ale zatím se na ní nepracuje.

    Michal M.

  3. Již delší dobu se hovoří v souvislosti s příchodem Acrobatu 9 také o novém iFiltru, který by měl nahradit iFilter 6.0 a pracovat i na x64. Očekáváme o něj možnost vyhledávání v dokumentech PDF na platformě MS SharePoint, MS Search Server. Máte nějaké bižší informace?

Napsat komentář