Prezentace z prvního dne Adobe Max skončila

Keynote_day1_dWadhwani_img01

Online přímý přenos Keynote z Adobe Max 2013 skončil, pokud jste to nestihli, máte možnost se na něj podívat ze záznamu..

Keynote_day1_PhotoshopCC_img01

Záznam z prezentace „A Creative Evolution“ najdete na stránkách tv.adobe.com, na této adrese.

Původně jsem plánoval sepsat sumarizaci novinek představených na Maxu, ale místo toho jsem se rozhodl psát postupně články v jednotlivým představeným produktům a technologiím. Také připravujeme nějaká videa s ukázkami.

4 thoughts on “Prezentace z prvního dne Adobe Max skončila

  1. Dobrý den pane Metlička, naše firma minulý týden zakoupila předplatné CC (two seats + IL) Rád bych se zeptal na pár drobností co se týče kolaborace, fullscreen režimu na Macu a zmizelé nabídce pro rozložení oken ve photoshopu. Na živě je dost vášnivá diskuze. Mohu ji rozvést tady? děkuji Mirek

    • Určitě můžete. Můžete mi napsat přesnější popis problémů, které máte? Pokusím se pomoct.
      Michal M.

      • Určitě. V illustratoru přimo vedle „semaforu“ je butonek arrange documents. ve photoshopu ale není. Vím, že je to možné volat z menu nicmene tohle je butonek ktery jsem ve starsich verzich pouzival pravidelne pro rozlozeni otevrenych dokumentu vedle sebe atd… Na forech je „horda“ lidi kteří by jej chtěli zpátky a také nechápou proč v AI SC6 je a v PS CS6 není. Bude v CC verzi navrácen zpět?

        Další věc co mne zajímá je podpora mac fullscreen režimu který je naprosto fantastický. Vytvoří novou pracovní plochu a z aplikace vidím vše. Adobe fullscreen mod deaktivuje nekterá menu a postranní bary. Macovský režim je super v tom že lze ukázat horní menu i dock po najetí myši. Často to používám a moc nerozumím proč SC6 tohle neumí. Někde jsem se dočetl že problém je při zobrazení na více monitorech.

        A poslední otázka se týká CC. Teď máme každý 100GB cloudu. ale nemohu kolegovi nasdílet složku nebo soubor. Pro naše potřeby bychom využili možnost „vzít si nasdílený file“ pro práci aby ho nikdo nemohl přepsat a synchronizovat do kloudu všem kolegům nebo do projektu. Sledoval jsem live stream a zatím chápu, že vše se děje pro mne celkem složitě přez Behance. Bude v CC možnost synchronizace složek a souborů na úrovni adresářů mezi kolegy bez behance?

        Děkuji a moc a už se těším na 17ho.

      • Ten buttonek v AI CS6 je a je i v AI CC. Ve Photoshopu CC jsem ho bohužel nenašel. Zkusím se ještě podívat, jestli není možné upravit menu, aby se zobrazil.

        Full screen režim v Apple pojetí aplikace Adobe nepoužívají. Znamenalo by to vytvářet logiku ovládání úplně jinak na Macu a na Windows, což je docela obtížné. My kvůli výkonnosti a efektivnímu využití prostoru na obrazovce nevyužíváme často systémové rozhraní pro zobrazování, což přináší řadu výhod, ale znemožňuje někdy využívat některé systémové služby.

        Sdílení složek v CC bude a Behance k němu není potřeba. V rámci sdílení složek můžete vzít část svého 100HB prostoru a vysdílet ho s ostatními. Jediná věc, která není a kterou bych rád osobně v budoucnu viděl je možnost spojit prostory v rámci firmy a vytvořit společný sdílený prostor.

        Příjemný den,
        Michal Metlička

Napsat komentář